[FOTO-AUDIO] Misiune de salvare după ce un cal a căzut în râpă

117

Un cal de rasă cu o greutate de peste 700 de kg a fost salvat în această dimineaţă de pompierii voluntari din Bocşa. Cabalina căzuse într-o gură de canal, în spatele unei gospodării din cartierul Vasiova. Salvatorii au reuşit să scoată animalul manual, cu ajutorul corzilor, fără a-i provoca răni.

De altfel, prima parte a anului a fost una dificilă pentru pompierii voluntari din Bocșa. Toate tipurile de situaţii de urgenţă au fost gestionate în acest an de lucrătorii Serviciului voluntar care funcţionează pe lângă Primăria Bocşa. Cele mai solicitante intervenţii au fost la inundaţiile din lunile iunie-iulie, spune şeful serviciului, Mariana Torj:

„Misiunea a fost foarte grea pentru că la Bocşa nu au fost niciodată inundaţii atât de mari. După ce s-au retras apele, s-a început curăţarea beciurilor şi a fântânilor, operaţiune care nu s-a încheiat nici acum. Am mai avut incendii, dar şi salvări de persoane blocate în casă. De asemenea, am recuperat mai multe cadavre din apă. De cele mai multe ori, reuşim să gestionăm situaţiile singuri, fără sprijinul pompierilor militari”.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocşa are 11 angajaţi, dintre care 8 sunt şoferi pe autospecialele de intervenţie.

(Sebastian Dragomir)