[AUDIO] Cu Radio Reșița, clipele frumoase de azi sunt amintirile frumoase de mâine

Motto: „Premiul pentru un lucru bine făcut este posibilitatea de a face un alt lucru la fel de bine făcut”. Jonas Edward Salk

Ziua de vineri, 5 august şi-a deschis zorile pregătite de sărbătoare, cu vizita unei ascultătoare fidele Tanti Anuţa, la redacţie, care a venit tocmai din Secăşeni, cu un imens buchet de flori. Vizibil emoţionată femeia a ţinut să ne mărturisească fidelitatea ei în calitate de ascultător al Radio România Reşiţa, care nu schimbă niciodată postul.

 „Vă iubesc foarte mult! Am la ţară trei aparate de radio, toate merg pe Radio Reşiţa. Acest buchet de flori din sufletul meu vi-l ofer, cum voi din sufletul vostru faceţi atâta lume fericită. Vreau să vă spun că nu doar cei care intervin pe post sunt alături de dumneavoastră, eu sunt una dintre cei care nu pot să intervină, nu am semnal acolo, dar va iubesc pe toţi. Iubesc tot ce faceţi, nu în ultimul rând conducerea dumneavoastră. Vreau să rămâneţi la fel de imparţiali, sunteţi un fel de avocat al oamenilor, fiecare poate să-şi spună durerea, la dumneavoastră este o poartă deschisă, unde omul poate să-şi exprime orice fel de problemă. Eu acum îmi exprim bucuria şi vă mulţumesc că existaţi” a fost mărturisirea unui om care ne este alături clipă de clipă.

După-amiaza, centrul civic al Reșiței a vibrat pe acorduri de muzică clasică la împlinirea a 20 de ani de când cu Radio România Reșița se intră în țară, prin frontierele de vest.

În deschiderea evenimentului un moment emoţionant a avut loc când Preşedintele Uniunii Ziariştilor din Banatul Istoric, Vasile Todi, a înmânat postului Radio Reşiţa cea mai înaltă distincţie de merit a forului pe care îl reprezintă, afirmând:

„Din toate ramurile jurnalismului românesc ante şi postdecembrist, numai radioul şi-a păstrat verticalitatea. În numele acestui adevăr constatat şi de domniile voastre, mă aflu astăzi aici, îndrituit de Senatul Uniunii Ziariştilor din Banatul Istoric, să înmânez doamnei director Laura Sgaverdea, cea mai înaltă distincţie – Diploma de Excelenţă cu Plachetă.

 La mulţi ani, Radio România Reşiţa!”

Directorul Filarmonicii Oltenia din Craiova, Vlad Drăgulescu, a făcut o frumoasă mărturisire despre însemnătatea evenimentului:

„Pentru noi este o mare onoare să deschidem seria evenimentelor dedicate împlinirii celor 20 de ani de Radio România Reşiţa. Cunoscând-o pe Laura Sgaverdea, liderul postului de radio reşiţean şi văzând această echipă deosebită pe care o conduce, îi felicit pe ascultătorii reşiţeni fiindcă au ales cea mai bună echipă-Echipa Radio România Reşiţa ! La mulţi ani !”

Echipa Radio România Reşiţa a înţeles că răsplata oricărui lucru bine făcut este întotdeauna o sarcină în plus, iar în slujba acestei noi sarcini stă devotamentul şi recunoştinţa faţă de profesie şi ascultători. Lumea se mişcă atât de repede astăzi încât cel care spune că un lucru nu poate fi făcut este în general întrerupt de cineva care face. De departe, cel mai bun exemplu pe care viaţa îl poate oferi este şansa de a munci din greu pentru un lucru care merită făcut.

Epilog: „Exprimă-ţi recunoştinţa pentru un lucru bine făcut. Oamenii dau rezultate extraordinare când se simt apreciaţi”. Bruce Hyland

Echipa Radio România Reşiţa !

De același autor

Related Articles