[AUDIO] … cu dor de Păunescu

ap1

Bănăţenii nu l-au uitat pe Adrian Păunescu nici după cei trei ani de la trecerea în eternitate. În amintirea acestuia, conducerea Casei de cultură a studenţilor din Reşiţa în parteneriat cu Primăria municipiului şi o serie de alte entităţi culturale din urbe au organizat sâmbătă, 9 noiembrie la librăria „Semn de carte” din oraş, o acţiune culturală omagială, intitulată sugestiv „Manifest pentru mileniul trei”, a subliniat Adela Berbentia – organizatorul evenimentului:

În cadrul acestei acţiuni, l-a Reşiţa şi-au dat întâlnire toţi aceia care l-au cunoscut, i-au fost colaboratori şi i-au rămas apropiaţi, depănând amintiri şi fredonând melodii pe versurile sale. Unul din fondatorii grupului „Doi şi jumătate” din Oţelu-Roşu, cantautorul Costel Popa îşi aminteşte:

Costel Popa.

Alături de un numeros public local, invitaţi speciali ai evenimentului au fost cinci poeţi din Voivodina, Serbia care au recitat poezie în grai, dedicată momentului. Prin organizarea ei, acţiunea a dovedit încă odată omniprezenţa peste ani a celui care a fost, este şi va rămâne, eternul Adrian Păunescu.

***

Sâmbătă, 09.11.2013 – ora: 21:00

Adrian PaunescuCărăşenii nu l-au uitat pe Adrian Păunescu nici după cei trei ani de la trecerea în eternitate. În amintirea acestuia, conducerea Casei de cultură a studenţilor din Reşiţa în parteneriat cu Primăria municipiului şi o serie de alte entităţi culturale din urbe au organizat astăzi, la librăria „Semn de carte” din oraş o acţiune culturală omagială, intitulată sugestiv „Manifest pentru mileniul trei”. În cadrul acestei acţiuni, l-a Reşiţa şi-au dat întâlnire toţi aceia care l-au cunoscut, i-au fost colaboratori şi i-au rămas apropiaţi. Aceştia au depănat amintiri şi au fredonat melodii pe versurile sale. Invitaţi speciali ai evenimentului au fost cinci poeţi din Voivodina, care au recitat poezie în grai, dedicată momentului. Acţiunea a dovedit încă odată omniprezenţa peste ani a celui care a fosţ este şi va rămâne, eternul Adian Păunescu.

Cele mai citite

Related Articles