[AUDIO-FOTO] Scandal la Clubul Sportiv Școlar Reșița! Transfer ”dubios” la secția de gimnastică

703

Antrenorul Robert Bălan din cadrul secției de gimnastică artistică este revoltat că unul dintre sportivii pregătiți de el a fost transferat la un alt club, fără să aibă acordul acestuia. În timp ce Robert Bălan se afla în concediu de odihnă,  directorul Clubului Școlar Reșițean, Marius Crețeanu și celălalt antrenor din cadrul secției au perfectat transferul gimnastului Fabian Panacea de la CSS Reșița la CSS Bistrița, fără a avea acordul antrenorului Robert Bălan.Fabian Panacea pe locul trei

“”În secția de gimnastică s-au întâmplat zilele trecute evenimente foarte grave. Eu lucrez de 15 ani în această secție și am încercat ca toți sportivii crescuți aici să rămână și să evolueze la Reșița. Din păcate atunci când m-am întors din concediu, sportivul antrenat de mine, Fabian Panacea are dezlegare de la conducerea CSS Reșița să fie transferat la clubul din Bistrița. Acest fapt m-a șocat, deoarece legal cazul trebuia să treacă printr-un Consiliu de Administrație, din care eu fac parte și n-am asistat la o astfel de întâlnire. În momentul de față sportivul este deja la Bistrița. Este o nouă metodă de a ajunge la CSS Bistrița și apoi la lotul național. O astfel de metodă ne va afecta pe viitor, pentru că astfel muncim inutil, pentru că peste câțiva ani și actualii componenți ai secției pot pleca la lotul de Bistrița. Noi îi formăm și alții se bucură de rezultatele lor. Acum trei ani am avut aceeași situație cu un alt sportiv, antrenat de mine. Din păcate, există o mică clauză în regulamentul Federației, care permite ca sportivul să plece la alt club, fără acordul antrenorului, dacă unul dintre părinții acestuia își mută domiciliul în localitatea unde activează clubul la care acesta va fi transferat.”

“Negocierea și vânzarea respectivului sportiv a fost făcută de către colegul meu de secție, Ioan Balinț, cu ”amăgirea” părinților, iar dezlegarea a fost dată cu acordul directorului CSȘ Reșița. Așa zisul director, deoarece credeam că directorul unui club se luptă ca sportivii lui să fie la Reșița și nu la Bistrița sau la alte cluburi concurente. Mai nou drumul la Lotul Olimpic de Juniori de la Bistrița e următorul: Club din țară -transfer la Bistrița şi apoi sportiv la Lot”, a spus Robert Bălan, într-o conferință de presă desfășurată astăzi. Transferul unui gimnast se poate face legal,fără acordul antrenorului, dacă alături de sportiv, unul dintre părinții acestuia se mută în orașul unde activează clubul la care a fost transferat”.

dasfgahwshw

Contactat telefonic, Marius Crețeanu, directorul CSS Reșița, ne-a declarat că Fabian Panacea este un caz social şi că mama acestuia a fost de acord cu transferul lui la Bistrița, unde urmează să-și mute domiciliul și ea.

Marius Creteanu

”Am primit o sesizare de la mama copilului prin care ne-a fost adus la cunoștinţă, că situaţia din familia sportivului este una foarte dificilă. Doamna este în divorţ, sunt mari probleme de conviețuire cu fostul soț, copilul este stresat, deci este un caz mai mult social. Eu nu am vrut ca să fie repercursiuni asupra copilului, deoarece mama sportivului mi-a spus că nu mai poate să conviețuiască în Reșița din cauza problemelor de familie și că singura variantă și pentru copil este să plece, cel mai probabil la Bistrița. Eu l-am sunat pe domnul Bălan, dar nu mi-a răspuns. Doamna mi-a confirmat că acesta cunoaște situația, iar eu am fost sunat de la Bistriţa ca să poată sa îi facă actele pentru a-l înscrie la școală. De aceea transferul s-a produs  atât de repede”.

Cristina Corocan

2 COMENTARII

  1. Daca era caz social de ce nu s-a transfert la Steau, Dinamo sau Brasov ci la Bistrita unde e lotul de juniori????

  2. Pot pune intrebarea domnului director al CSS Resita- “Daca stateam in concediu 2 luni vindea toata echipa profesorului Balan la LPS Bistrita?
    Scoala incepe in 15 septembrie iar sportivul pleaca la Bistrita in 16 august, eu am venit din concediu in 1 august…era timp de a discuta cu antrenorul sau nu ???

Comentariile sunt închise.