[FOTO-VIDEO] Radio România Reșița vă colorează de 20 de ani viața pe calea undelor. Acum și vizual!

692

Reșițenii şi nu numai, se pot bucura de astăzi de o adevărată operă de artă murală, apărută pe zidul din zona numită Triaj.

De 20 de ani, Radio România Reşiţa colorează sonor viaţa ascultătorilor cu informaţii, emisiuni diverse şi multă muzică. La aniversare însă, am dorit mai mult: culoare la propriu. Şi atunci s-a ivit ideea de a picta acel zid. Prietenii noştri de la Liceul de artă „Sabin Păuţa”, artiştii şi profesorii Adrian Garoiu şi Marian Truţulescu au primit cu entuziasm această provocare, mai ales că acum era vorba despre tot spaţiul şi nu doar bucăţi, aşa cum mai fusese pictat până acum.

Adrian Garoiu: „Am primit cu bucurie această provocare, mai ales că acum era vorba despre totată suprafaţa, şi nu doar pasaje separate, fiecare în altă manieră. Şi de asemenea mi-a făcut plăcere să colaborez din nou cu Radio Reşiţa de colectivul căruia mă leagă sentimente puternice de prietenie. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat aici, iar cei care trec sper să aprecieze munca noastră.

Şi Marian Truţulescu a fost entuziasmat de acest proiect care i-a permis să transpună în imagine prietenia pentru Radio Reşiţa.

Marian Truţulescu: „M-am bucurat să iau parte la acest proiect care mi-a permis să transpun în culoare viziunea mea despre Radio Reşiţa. Pentru mine înseamnă dinamism, energie, culoare şi…oameni veseli.

Ei au fost ajutaţi şi de câţiva foşti elevi, acum studenţi la diferite instituţii de artă sau arhitectură din ţară. Pentru ajutorul oferit, noi le mulţumim din inimă, spune managerul Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea.

 

Toată echipa Radio România Reşiţa a ajuns astăzi la zid, fiind încăntaţi de munca depusă.Totodată echipa s-a fotografiat cu imaginile ce vor rămâne de-acum încolo tot ca un simbol al oraşului, pe care Radio România Reşiţa îl reprezintă cu mândrie, ca de altfel tot vestul ţării. Şi pentru că sărbătoarea noastră este a tuturor, şoferii au fost şi astăzi premiaţi din mers însă, pentru a nu bloca întregul bulevard.

 

(Daniela Tudor)

2 COMENTARII

  1. Si totusi, Doru Dinu Glavan a infintat Radioul din Resita, unde este discursul lui la implinirea a 20 de ani?
    Pentru ca nu ma astept sa apara acest comentariu imi puteti comunica raspunsul pe mail
    Cu respect

    Marian Enache

    • Stimate domnule,Marian Enache, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență ai Studioului Regional Radio Reșița, invitația noastră adresată fondatorului acestui post, Doru Dinu Glăvan, nu a fost onorată. Mulțumirile cuvenite i-au fost adresate în public, în absența domniei sale. Pentru piatra de temelie pusă merită mulțumiri.

Comentariile sunt închise.