Premieră în învăţământ: Manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea manuale şcolare gratuite distribuite de Ministerul Educaţiei, pentru prima dată în ultimii 26 de ani.

Săptămâna aceasta, reprezentanţii editurilor negociază cu Ministerul Educaţiei în această privinţă, urmând ca luni, 8 iulie să înceapă contractarea, notează Mediafax.

Este vorba de trei milioane de manuale care vor costa, în total, la ambele clase, peste 27 de milioane de lei, au precizat sursele.

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a  nu vor mai fi nevoiţi să-şi cumpere  manuale şcolare. Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a anunțat că începând cu anul viitor liceenii vor beneficia gratuit de cărți.

,,Încă din luna iunie la nivelul  unităților de învățământ s-au centralizat opțiunile pentru diversele manuale. Probabil că la începutul anului școlar elevii claselor a XI-a și a XII-a vor avea manuale gratuite, a declarat inspectorul școlar adjunct din Caraș-Severin, Mircea Meilă.

Elevii consideră această inițiativă una binevenită și se bucură că nu vor mai fi nevoiți să cumpere cărți ,,la mâna a doua’’.

,,Este o idee foarte bună pentru că nu toți copiii au bani să-și cumpere manuale. Eu mi-am cumpărat cărți de la colegi mai mari ,,la mâna a doua’’.

,,Nu mi se pare corect să dai 50 de lei pe un manual de limba română, atât costă și mai sunt cele de matematică și alte materii. Mi-am cumpărat cărți cu colegul de bancă și le foloseam amândoi’’-au declarat doi liceeni.

Elevii şi, implicit părinţii, ajungeau să dea sute de lei pentru achiziţionarea manualelor, iar în unele cazuri, acolo unde veniturile nu permiteau acest lucru, copiii trebuiau să se descurce singuri.

Sursa foto: news.com

Cele mai citite

Related Articles