Google vrea să îşi construiască propriul oraş smart

257

Sidewalk Labs, o divizie aflată sub conducerea companiei-mamă a Google, Alphabet, vrea să achiziţioneze mai multe terenuri, din diferite oraşe, pentru a-şi crea propriile municipii high-tech futuriste, scrie Wall Street Journal.

Scopul este de a transforma părţi din diferite oraşe, care au o situaţie economică precară, în baze pentru oraşele din viitor.

“Oraşul Smart” al Google va fi un teren optim pentru a testa orice fel de tehnologie: de la maşini care se conduc singure, până la căi eficiente de a transporta apă sau electricitate.

Momentan, compania de software Sidewalk Labs lucrează la cererea prin care va construi districte noi cu locuinţe, birouri şi comerţ cu amănuntul, în oraşele existente. Subsidiara Alphabet vrea să deţină autonomia completă a reglementărilor, ca să poată construi şi testa tehnologiile fără nici un fel de constrângere.

CEO-ul Sidewalk Labs, Dan Doctoroff, care a activat în funcţia de primar adjunct al dezvoltării economice în New York, în timpul mandatului primarului Michael Bloomberg, a făcut aluzie la dorinţa de a construi un oraş inteligent la începutul acestui an, în februarie, în timpul unui discurs susţinut la Universitatea New York.

“Combinaţia dintre Google, care se axează pe tehnologie, şi mine, care mă concentrez pe calitatea vieţii, urbanism, etc. este o combinaţie unică”, declarase atunci Doctoroff.

Competiţia oraşelor smart, un proiect realizat prin parteneriatul dintre Departamentul de Transporturi şi Sidewalk Labs, va oferi unui oraş 40 milioane de dolari, ce vor putea fi cheltuiţi în orice fel posibil, cu scopul de a “deveni primul oraş al ţării care integrează complet tehnologii inovative – maşini care se conduc singure, vehicule conectate şi senzori inteligenţi – în reţeaua de transport”.

Sursa: mediafax.ro