[AUDIO] Ajutor de minimis în apicultură: 50 lei pe familia de albine

Crescătorii de albine vor primi bani de la Guvern drept despăgubire pentru pierderile din anul apicol 2016.

Sprijinul financiar acordat apicultorilor, în acest an va fi în cuantum de 50 de lei pe familia de albine, a precizat pentru Radio Reşiţa Ida Şuţa – vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Caraş-Severin.

Ce trebuie să facă concret apicultorii? ”După ce va apărea Hotărârea de Guvern, apicultorii trebuie să depună o solicitare scrisă până la 30 septembrie la Direcţia Agricolă Judeţeană la care sunt arondaţi, să meargă la primăriile unde au înregistrați stupii și să depună o cerere pentru eliberarea unei adeverințe exact ca acum 2 ani, în 2014, când au mai primit sprijin. În plus, trebuie să facă dovada că au stupii identificați, autorizați sanitar-veterinar și să depună o copie de pe factura cu care s-au aprovizionat în perioada 1 martie  –  31 septembrie. Iar în lunile de toamnă s-a promis că se dau banii”, a explicat Ida Şuţa.

Din 2014 apicultorii nu au mai primit ajutoare de minimis, când majoritatea stupinelor au fost afectate de ploi. Atunci apicultorii au primit 4 lei/ familia de albine pentru o stupină de până la 75 familii și 7,5 lei/ familia de albine pentru o stupină cu peste 75 familii.

Vă reamintim că, în evidenţele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Caraş-Severin figurează o mie de apicultori cu peste 50 de mii de familii de albine. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: agrointel.ro

Cele mai citite

Related Articles