În premieră, flacăra olimpică a fost lansată în spaţiul cosmic

Nava Soiuz cu torta olimpica a fost lansata la SSIO navă spaţială rusească Soiuz a decolat joi dimineaţa, 7 noiembrie, din stepa Kazahstanului spre spaţiul cosmic, având la bord trei astronauţi şi flacăra olimpică, aceasta urmând să facă o escală în Spaţiu pentru prima oară în istorie, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă.

Astronauţii Mihail Tiurin (Rusia), Rick Mastracchio (SUA) şi Koichi (Japonia) au decolat la 4h14 GMT de pe cosmodromul rusesc de la Baikonur la bordul unei rachete Soiuz cu simbolul Jocurilor Olimpice de la Soci (sudul Rusiei), în februarie 2014 – Soci2014.ru – şi cele cinci inele olimpice.

Înainte de a urca în nava cu care urmau să plece spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), astronauţii au pozat pe rând în faţa presei cu o torţă de culoare roşu-gri, simbolul Jocurilor Olimpice.

“Soyuz olympic” urmează să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională după un zbor de aproape şase ore, la ora 10:31 GMT.

La bordul Soiuz TMA-11M, iar apoi pe ISS au fost luate precauţii speciale pentru a nu avaria habitatul astronauţilor. Astfel, în mod excepţional, flacăra va fi stinsă în timpul voiajului spaţial din motive de securitate. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles