Planuiţi să plecaţi în perioada următoare în Grecia? Atunci trebuie să ştiţi că transportatorii feroviari au anunţat o grevă de amploare. In plus, va fi afectat şi transportul dinspre şi către aeroportul internaţional de lânga Atena.

Potrivit unui comunicat trimis de Ministerul Afacerilor Externe, sindicaliştii feroviari au anunţat că acţiunea de protest va avea loc până marţi-12 iulie. “Ca urmare, transportul feroviar de pasageri va fi întrerupt în intervalele orare 08:00 – 11:00; 14:00 – 17:00 şi 20:00 – 24:00”, se mai arată în comunicat.

In plus mai atenţionează MAE, de luni până marţi “nu vor circula trenurile pe întreaga reţea feroviară, trenul suburban din Atena, Salonic si Patra, precum şi metroul de la staţia Doukisis Plakentias (Atena) până la aeroportul Eleftherios Venizelos'”.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţã” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Daiana Roşca