Primarul Reşiţei, Ioan Popa, vrea oameni tineri la Prefectură

Reşiţa a înregistrat pagube de peste 4 milioane de lei în urma inundațiilor de săptămâna trecută . Este suma la care au fost estimate lucrările de refacere a infrastructurii şi a proprietăţilor, de cele 4 comisii ale primăriei care au efectuat verificări în teren. Drumul Ţerovei şi podeţul de legătură cu Dealul Crucii,strada Mihail Kogălniceanu, dar şi locuinţele din Câlnic au avut cel mai mult de suferit. Cu toate acestea, comisia judeţeană pentru evaluarea pagubelor constituită la nivelul Prefecturii Caraş-Severin, a redus suma propusă cu 90%, la numai 400.000 de lei. Primarul Ioan Popa s-a arătat nedumerit de evaluările făcute , în condiţiile în care a fost prezent la întrunirea respectivă. „Şefa comisiei, o doamnă Roşu, nu s-a deplasat în teritoriu, a aşteptat rezultatele în birou, o altă persoană din comisie , pe partea de control, părea nemulţumită că a fost chemată la lucru duminica. Am mai întâlnit o situaţie în care reprezentantul Apelor Române s-a justificat la solicitarea mea de a-mi răspunde de ce nu s-a decolmatat Târnova, mai cu seamă că acum 3 săptămâni am avut acelaşi fenomen. Domnul mi-a răspuns că este nou şi nu prea cunoaşte situaţia. Dar nu poţi să te justifici că eşti nou. După părerea mea, ori ştii, ori nu ştii” – a afirmat acesta în prima sa conferinţa de presă organizată de la validarea în funcţie.

Cred că la nivel de Prefectură poate ar trebui să fie făcute nişte modificări şi să aducem oameni mai tineri şi mai dinamici care să aibă capacitatea şi dorinţa de a rezolva probleme”- a mai afirmat Ioan Popa.

Subprefectul judeţului , Sebastian Purec, a declarat că în comisie au fost specialişti în diverse domenii,de la inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă, de la Consiliul Judeţean, de la Inspecţia în construcţii, de la Agricultură, care au evaluat la rândul lor situaţia prezentată.Totuşi, a mai menţionat subprefectul de Caraş-Severin, raportul nu a fost încă finalizat.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles