Polonia – Portugalia 4-6, după penalty-uri. Semifinalişti la Euro fără victorie în timp regulamentar

Portugalia e prima calificată în semifinalele Euro 2016, unde va înfrunta învingătoarea sfertului de finală dintre Ţara Galilor şi Belgia.

Lusitanii lui Fernando Santos au avut nevoie de lovituri de departajare în sfertul contra Poloniei, de pe Stade Velodrome din Marsilia.

Polonezii au deschis scorul rapid, prin Robert Lewandowski, care a înscris al doilea cel mai rapid gol din istoria turneelor finale de Euro, în minutul 1, secunda 40 a partidei.

Viitorul coechipier al lui Lewandowski de la Bayern, Renato Sanches, a egalat pentru polonezi înainte de pauză şi a devenit cel mai tânăr jucător care marchează în fazele eliminatorii ale Europenelor, la numai 18 ani și 316 zile.

Cristiano Ronaldo a fost eroul negativ al lusitanilor în primele 90 de minute, în care a solicitat fără succes un penalty şi a luftat în două situaţii în care ar fi putut face diferenţa.

Meciul s-a decis la penalty-uri, unde Polonia n-a mai avut acelaşi noroc din optimi, atunci când a transformat toate cele cinci lovituri de departajare ale duelului cu Elveţia.

“Kuba” Blaszczykowski a fost singurul care a ratat la seria penalty-urilor, iar portughezii, care nu au ratat nimic, sunt în careul de aşi al Europeanului din Franţa.

Portugalia va juca pentru a patra oară în ultimele cinci turnee de Euro în semifinale, având şi o finală jucată, în 2004.

Lusitanii nu au nicio victorie în 90 de minute la Euro 2016. Au remizat în toate cele trei partide din grupă, 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria, au învins Croaţia cu 1-0, după prelungiri, în optimi, iar în sferturi s-au impus la loviturile de departajare.

Portugalia s-a calificat în a cincea semifinală a sa la Euro, în ultimele şapte participări. În 2016, a făcut-o fără să câştige în timp regulamentar vreo partidă (5 remize).

Sursa: digisport.ro

Cele mai citite

Related Articles