[FOTO-VIDEO] Dezastru de proporţii la Bocşa. Casele s-au surpat, copiii fiind evacuaţi pe geamuri

UPDATE: Apele au început să se retragă şi la Bocşa. Persoanele evacuate, care nu mai pot intra în case, vor fi găzduite de internatul şcolii ajutătoare. Sunt pregătite 80 de paturi, iar condiţiile sunt decente – spune prefectul de Caraş-Severin, Florenţa Albu.

Dezastru de proporţii la Bocşa din cauza ploilor care nu contenesc.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în cartierul Măgura unde peste 100 de case au fost inundate şi mai multe persoane, şi în special copii, au fost evacuate şi adăpostite în incinta şcolii, unde personalul Primăriei şi alţi cetăţeni acordă sprijin celor fugiţi din calea apelor. Tot în Măgura câteva case s-au prăbuşit iar multe altele au suferit deteriorări grave. Forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale primăriei şi cetăţenii s-au mobilizat pentru evacuarea pe cât posibil a apelor dar in condiţiile în care continuă să plouă, situaţia rămâne disperată pentru cei ce şi-au văzut agoniseala de o viaţă luată de viituri. Cetăţenii spun că viitura a venit în această dimineaţă în jurul orelor 7-8 şi a măturat totul în cale. De fapt apa continuă să curgă prin case şi pe străzi şi la această oră. La Bocşa a fost prezent şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu care a spus că din informaţiile pe care le are, cea mai gravă situaţie este în această localitate. Primarul oraşului, Eugen Cismăneanţu care coordonează angajaţii şi voluntarii nu a putut oferi deocamdată nici o informaţie concretă cu privire la pagubele produse.

4 COMENTARII

  1. uitati va pe filmari, zidurile caselor sunt exact in albie…. nici o lege din Romania nu iti da voie sa construiesti in albie…. de ce ?? viitura e plina de gunoaie.. de ce ?? strada e plina de “gunoaie” ..de ce…

    • dacă ar fi băgat la cap măsurile dispuse de garda de mediu cu vreo două săptămâni în urmă, nu se ajungea la dezastrul acesta. noi am scris despre gunoaiele din Măgura şi cum Primăria Bocşa nu se implică aproape deloc.

  2. de ce le plangeti de mila votantilor lui Cismanenatu ? Cine le a dat voie sa isi faca case in zona inundabila? cati dintre ei au autorizatie de constructie ptr aceste cocioabe? Unii dintre ei la fiecare inundatie mai serioasa iau bani grei drept despagubire de la guvern si primarie , dar cati dintre ei s au mutat ? DE..?? DE ce ?? \de ce \?? fiindca sunt buni votanti, o masa de manevra …. primarul e baiat bun ca ne da de toate…

  3. Să se duca pe Bârzava şi iei şi casele lor de țigani împuțiți,furăcioşi si retardați!!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles