POVESTEA unei întâlniri după o jumătate de secol, pe frecvenţa inimii,105,6 fm

Motto:

“Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii. Dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte.

Antoine de Saint-Exupery

 Promoţia “66 a Liceului nr.1“ Bastilia” reunită în povestea Marei Rogobete!-În anul 1966, anul acesta avem 50 de ani de la absolvire! De aceea am sunat la radio, vreau să-mi adun colegii, să-i anunţ că ne întâlnim pe 24 iunie , la ora 10 la Bastilia ! Am vorbit cu domnul director al liceului. Din păcate, la liceu nu mai sunt documentele noastre, au fost duse la Arhivele Statului, la Caransebeş,… dar nu-i nimic, Radio Reşiţa se ascultă şi vor afla toţi, începea POVESTEA unei întâlniri după o jumătate de secol a unei generaţii de absolvenţi… 24 dintre foştii elevi ai Bastiliei , dintre cei 90 de acum 50 de ani, au intrat în clase după o jumătate de secol …şi fiindcă răsplata oricărui lucru bine făcut este întotdeauna o sarcină în plus, Mara Rogobete a reuşit să îşi adune toţi foşti colegi , pentru o zi , pentru a răspunde prezent în catalogul memoriei unei jumătăţi de secol:

Conducerea liceului, prin vocea directorului Boris Vatzulik , a transmis un emoţionant mesaj

“Promoţia anului 1966 , iată ce repede au trecut anii !Generaţie după generaţie s-a perindat printre zidurile acestei instituţii şi a dus mesajul mai departe. Reverberaţia gândurilor, speranţelor , parcă o simţim şi astăzi. În 140 de ani, şcoala a trecut prin diverse ipostaze, totul este în evoluţie, totul se schimbă, dar spiritul Bastiliei a rămas acelaşi.

Bastilia este numele de alint , când intri te întâmpină căldura copiilor, prietenia dascălilor. De la 1 septembrie 2016, Bastilia devine Colegiu. Mă bucur că aţi venit şi vă invit oricând să reveniţi la şcoala voastră.

 

Cantautorul Cristian Buică şi-a făcut simţită prezenţa cu sufletul plin de amintiri despre şcoala în care a învăţat. Cu altruismul său specific a împărtăşit amintiri despre anii de liceu petrecuţi între zidurile Bastiliei

“Am venit cu mare drag la fostul meu Liceu Industrial nr. 5 sau cum i se spunea şi încă i se spune Bastilia !Am bucuria să cânt pentru o generaţie care are 50 de ani de la absolvire. Trăiesc emoţii mari, mai ales că s+au întâlnit în clasa în care făceam eu fizica.

Dumnezeu să+i îmbucure pe cei care se întâlnesc şi pe voi cei de la Radio Reşiţa !

Eroul nostru, Mara Rogobete , ne-a mărturisit cu sinceritate satisfacţia de a finaliza demersul său , cu această întâlnire

“Mă bucur că în sfârşit am reuşit să ne întâlnimcu toţii. Mulţumesc dumneavoastră Radio Reşiţa, aţi vorbit şi aţi ne-aţi acordat tot sprijinul să ne reîntâlnim.

Vă mulţumesc din suflet.

Rostul cel mai de seamă al înţelepciunii şi o dovadă totodată, este să pună de acord faptele cu vorbele, să-l facă în orice moment egal cu sine însuşi şi acelaşi!

Epilog :

“Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. …mergi mai departe atunci când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă astfel ca în loc de milă să impui respect. Când nu mai poți să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată” , spunea Maica Tereza.

 

Anca Bica Bălălău

 

Cele mai citite

Related Articles