[FOTO-AUDIO] Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa are un nou rector

Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, confruntată cu o situaţie financiară dificilă, are un nou rector pentru perioada 2016 – 2020. Este vorba de conferenţiar universitar Andrade Bichescu, profesor la catedra de educaţie fizică şi sport. 

În cursă au intrat iniţial trei persoane, dar Sava Ianici şi-a retras candidatura. Au luptat pentru această funcţie Gilbert-Rainer Gillich şi Andrade Bichescu, însă cel din urmă a obţinut mai multe voturi – 45. Gillich a pierdut cursa la diferenţă de 6 voturi, el întrunind doar 39 din sufragii.

Din cele 100 de persoane cu drept de vot, 14 au fost absenţi. Astfel din 86 de persoane prezente, comisia a validat 84 de voturi, iar două au fost anulate.

La preluarea mandatului, noul rector a declarat:

Mă aştept la o perioadă foarte dificilă pentru că toţi ştim că universitatea nu traversează un moment prea bun în ultimul timp în ultimii ani, cei mai grei din întreaga istorie existenţială. Eu sper, să avem maturitatea să rămânem uniţi, să punem toţi umărul la menţinerea învăţământului superior la Reşiţa.”

În ceea ce priveşte fuziunea cu UVT: “s-au purtat tot felul de discuţii în ultimul timp, cred că este nevoie să ne adunăm şi să ţinem în primă fază universitatea pe linia de plutire, iar mai apoi să avem în vedere şi o reconstrucţie…”.  

Noul rector Andrade Bichescu a declarat că, pentru a găsi o rezolvare pentru situaţia financiară este nevoie de o discuţie detaliată cu ministrul educaţiei, Adrian Curaj.

Întrebat ce i-a determinat pe dascăli şi pe reprezentanţii studenţilor să-l aleagă, Andrade Bichescu spune că: “Verticalitatea, faptul că sunt un om care se ghidează după anumite principii în viaţă şi că nu fac parte din nicio tabără, că vedem peste tot în ziua de astăzi că toate se rezumă de cine aparţii. Probabil s-a înţeles că este nevoie să încercăm împreună să facem lucruri pentru binele nostru al tuturor, pentru binele comunităţii, că nu e un lucru oarecare să avem învăţământ superior la Reşiţa”.

Amintim că, fostul rector Venera Manciu şi-a dat demisia în urmă cu câteva săptămâni.

Vom reveni cu informaţii.

 

De același autor

Related Articles