Istorie cu repetiţie: lipsă de cvorum la Consiliul Judeţean Caraş-Severin

Istorie cu repetiție la Consiliul Județean Caraș-Severin: lipsa de cvorum.

După ce ieri, la şedinţa de constituire a consiliului local Reşiţa, au lipsit membrii PSD, astăzi, la Consiliul Judeţean, au lipsit membri PNL, deşi majoritatea au fost prezenţi, dar pe coridoare.

În sala de şedinţe au luat loc doar membrii PSD şi PMP, cei de la PNL şi UNPR refuzând să intre în sală. Deoarece era nevoie de prezenţa a cel puţin două treimi din numărul total al consilierilor, prefectul judeţului, Florenţa Albu a declarat suspendarea şedinţei, şi convocarea ei din nou peste trei zile, conform legii.

Cu privire la această situaţie, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Ion Mocioalcă, a afirmat:

“Pun această situație pe seama faptului că nu le-au ieșit jocurile. Eu chiar nu știu în ce au sperat, pentru că declarațiile noastre(n.r. ale PSD) au fost fără echivoc şi aş putea cataloga acest gest ca unul de iresponsabilitate politică. Prea mult timp a stat judeţul fără conducere şi fără cei 31 de consilieri.”

Totodată, Ion Mocioalcă a declarat că întâmplarea de astăzi nu are nici o legătură cu cea de ieri.

În instituţie s-au aflat şi cei doi copreşedinţi ai PNL, Marcel Vela şi Valeria Schelean, care au justificat absenţa de la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean şi de alegere a conducerii acestui for, prin lipsa motivată a doi dintre consilierii PNL. Dacă restul membrilor PNL ar fi intrat în sală, şedinţa era constituită legal. Referitor la acest aspect, Valeria Schelean a declarat:

“Ne e vorba numai de asigurarea cvorumului, ci şi a unui număr de voturi suficient pentru a putea mai departe desemna viitorul judeţului. Nu vorbim doar despre constituirea consiliului. Şedinţa de astăzi avea şi un alt scop, nu doar de constituire.”

Aceasta a mai spus că la următoarea reuniune de constituire, care va avea loc luni, de la ora 10.00, consilierii PNL vor fi în sală.

În cazul în care astăzi s-ar fi întrunit, consilierii judeţeni nu doar ar fi fost doar validaţi, ci din rândurile lor ar fi fost aleşi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru următorii 4 ani.

 

De același autor

Related Articles