[AUDIO] Speranţe pentru Oţelu Roşu: combinatul siderurgic va fi redeschis

Speranțe renăscute la Oțelu Roșu.

Deși Iosif Armaș – cel care a intermediat la sfârşitul anului trecut preluarea Combinatului din oraș de o firmă sârbă- are în acest moment probleme cu legea, procesul de preluare și respectiv deschidere a oțelăriei, continuă.

Primarul orașului Luca Mălăescu a afirmat în direct la Radio Reșița că firma respectivă a perfectat actele de preluare , iar Ministerul Finanțelor a stabilit ca dată limită de achitare a avansului de două milioane de euro pentru ziua de 28 iunie. După această dată va putea fi demarat procesul de recrutare de personal. Deși puțini oțelari au mai rămas în oraș, primarul își pune speranțele în tinerii din localitate care pot fi specializați în meseriile cerute și pot rămâne astfel în localitate. Iată ce a declarat Luca Mălăescu:

Odată începută activitatea, investitorul doreşte extinderea producţiei, prin achiziţia unui laminor şi modernizarea liniei de producţie, astfel încât la uzina cărăşană să poată fi obţinut oţel în cantitate de peste 900.000 de tone.

Vă reamintim că, oţelăria de la Oţelu Roşu se află în prezent în conservare. Ea a fost închisă în urmă cu peste trei ani, iar sute de persoane au rămas atunci fără loc de muncă.

(Daniela Tudor)

 

Cele mai citite

Related Articles