A sosit ziua cea mare: Franța-România la Euro 2016! Ascultă aici declarațiile din cantonamentul tricolorilor

A sosit ziua cea mare cu cel mai așteptat eveniment fotbalistic al anului. Franța – România este partida care deschide EURO 2016. Emoțiile cresc pe măsură ce se apropie debutul Campionatului European. În fața a peste 90.000 de iubitori ai fotbalului, România joacă în această seară de la ora 22.00 pe Stade de France cu reprezentativa țării gazdă, Franța. Unul dintre componenții lotului, timișoreanul Gabriel Torje vorbește despre atmosfera dinaintea jocului de astăzi:

”Așteptăm cu nerăbdare acest meci mare pentru noi și pentru toată suflarea românească. Cred că dăruirea contează mai mult decât orice meci de pregătire din acest sezon. Faptul că ajungi la un turneu final după 8 ani de zile, la un turneu la care ai visat de mic, contează cel mai mult. Pentru mine emoțiile sunt constructive”.

torje g

Lui Torje, aflat pentru prima oară la un turneu final, nu îi este teamă de vedetele Franței. România nu a mai învins Franța de 44 de ani. La ultima victorie a tricolorilor cu francezii a înscris chiar actualul selecționer, Anghel Iordănescu.

Șase fotbaliști din lotul României la EURO 2016 au mai jucat contra Franței până acum. Aceștia sunt: portarii Tătărușanu și Pantilimon, fundașii Raț, Săpunaru și Chiricheș, precum și atacantul Bogdan Stancu. De asemenea, selecționerul României, Anghel Iordănescu, a și marcat împotriva echipei Franței, adversara României de azi. Înaintea partidei cu Franța presiunea este mare, după cum afirmă Răzvan Raț:

„Presiunea este mare este un meci de deschdere jucăm împotriva echipei țării gazdă. Vor fi foarte mulți fani în tribune alături de adversarii noștri. Cu siguranță e cel mai greu meci. Noi vrem să facem un meci bun și să nu pierdem.”

razan rat

Răzvan Raț este jucătorul cu cele mai multe selecții, 111. Gabriel Torje, cu 11 goluri, este golgheterul echipei actuale, urmat de Bogdan Stancu, 9 goluri. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu este optimist înaintea jocului de astăzi:

”Obiectivul nostru este să ieșim din această fază a grupelor și să avem o mentalitate de învingători. A meritat să fim prezenți aici și să ieșim din faza grupelor. Cu siguranță putem să aducem o valoare adăugată la performanța celorlalte naționale ale României, o valoare extrem de importantă națiunii noastre.”

razvan burleanu

Interviurile au fost realizate de colegii noștrii de la Radio România.

ROMANIA – FRANTA, LIVE pe ProTV, vineri, 22:00.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles