[FOTO-VIDEO-AUDIO] Eroi au fost, eroi sunt încă…

Sute de reşiţeni au asistat astăzi la ceremonia militară organizată în Parcul Tricolorului în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă.

Activităţile s-au desfăşurat în faţa Monumentului eroilor unde au fost prezenţi deopotrivă elevi, militari activi sau în rezervă, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, numeroşi cetăţeni. Detaşamentul de onoare, format din jandarmi, pompieri şi poliţişti locali, a dat onorul prefectului Florenţa Albu. Un sobor de preoţi, condus de preotul militar Nicolae Petrişor, a oficiat o slujbă religioasă în memoria bravilor ostaşi care, prin vitejia şi jertfa lor, au apărat libertatea şi independenţa poporului român.

„La 40 de zile de la Sfintele Paşti, românii sărbătoresc Înălţarea Domnului. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, Înălţarea Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor”.

La rândul său, prefectul Florenţa Albu a adus un omagiu eroilor neamului.

„Este o zi specială pentru noi toţi. Este ziua în care ne serbăm eroii neamului şi este o sărbătoare deosebită pentru creştinătate, Înălţarea Domnului. Mulţi dintre noi au undeva departe, eroi. Oameni care au pierit pe fronturi, în închisorile comuniste. Trebuie să vărsăm o lacrimă pentru ei şi să le mulţumim pentru jertfa lor, ca noi să putem fi aici”.

 

eroi

Întreaga ceremonie s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori, urmată de defilarea detaşamentului de onoare. Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria şi Garnizoana Reşiţa.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles