[AUDIO-FOTO] Marcus cel viteaz, între grădinița de la oraș și viața de la țară

La oraș oportunitățile de sărbătorire a Zilei Copilului sunt multiple, dar cum arată această zi pentru un copil, crescut pe ulița satului?

Azi ne gândim și la ei, la cei de la țară, care sunt bine crescuți, sănătoși, cei care atunci când ajung acasă își ajută părinții sau bunicii în gospodărie. Și facem o trecere de la oraș la sat cu ajutorul simpaticului Marcus, ce are 5 ani și 11 luni. Locuiește în comuna Ezeriș și face naveta zilnic până la Reșița, unde urmează cursurile Grădiniței Dumbrava Minunată. Nu e ușor să se trezească mult mai devreme decât colegii săi și când se întoarce acasă să își ajute părinții în gospodărie. Face acestea pentru că la Ezeriș nu există cursuri preșcolare cu program prelungit sau în sistem Step by Step. Ne povestește cum, în timp ce se deplasează între cele două localități, mai trage un pui de somn. Apoi se bucură de atmosfera minunată de la grădiniță, unde și-a făcut o mulțime de prieteni și unde a învățat multe.

Când ajunge acasă se joacă la fel ca fiecare copil, dar își și ajută părinții și bunicii la treburile din gospodărie. Povestește, cum dă de mâncare animalelor din curte, duce vacile să pască, smulge buruienile. Joaca, însă, nu lipsește. Face și ”boacăne”, se plimbă cu bicicleta, se joacă în nisip, prinsa, ascunsa, se bucură alături de fratele său mai mic, de viața de la țară.
Acesta Marcus din Ezeriș, un copil care îți inspiră o stare de bine, în ciuda faptului că nu toate sunt chiar roz.
La mulți ani, Marcus! La mulți ani tuturor copiilor!

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles