[VIDEO] Cum arată locuinţa-minune de 32 de metri pătraţi care poate fi transformată în peste 24 de camere diferite

Un arhitect chinez a creat casa de 32 de metri pătraţi care se poate transforma, cu uşurinţă, peste 24 de camere diferite, de la bucătărie, la cameră de jocuri.

Gary Chang, în vârstă de 54 de ani, este autorul a zeci de proiecte realizate în mai multe ţări ale lumii, dar s-a făcut cunoscut prin crearea propriului său apartament, situat în Hong Kong, care are doar 32 de metri pătraţi. La început, locuinţa pare cât se poate de obişnuit, însă lucrurile se schimbă când Chang începe să schimbe poziţia pereţilor şi a mobilei, creând astfel peste 24 de camere cu o dinamică diferită. Arhitectul a pus bazele locuinţei, pe care o numeşte „Domestic Transformer”, în acelaşi apartament în care s-a mutat împreună cu părinţii şi cele trei surori ale sale pe când avea 14 ani. Locul se află în districtul Sai Wan Ho, la al şaptelea etaj într-o clădire de locuinţe cu 17 niveluri.

A cumpărat casa copilăriei sale în 1988 cu 45.000 de dolari şi a hotărât apoi să dărâme pereţii şi să schimbe complet designul acesteia. De atunci, apartamentul a trecut prin cel puţin patru renovări, însă ultima, finalizată în 2007 cu costuri de 218.000 dolari, a fost cea care i-a adus celebritatea. În casa lui Chang se găsesc, printre altele, o baie cu cadă, o sufragerie cu hamac, o bucătărie cu chiuvetă, aragaz, cupotor, maşină de spălat şi frigider. Zona băii poate fi folosită şi ca saună. În cei 32 de metri pătraţi arhitectul a mai construit un dressing, o zonă de luat masa pentru 5 oameni, o zonă pentru spălat rufe şi două ecrane uriaşe care se pot controla pe telecomandă şi care pot funcţiona ca şi perdele. Întreaga casă este, de fapt, automatizată, întrucât Chang poate controla mai multe dispozitive prin telecomandă.

Sursa: adevarul.ro

Cele mai citite

Related Articles