Punctul de Trecerea a Frontierei Triplex Confinium de la Beba Veche va fi deschis temporar

Punctul de Trecerea a Frontierei Triplex Confinium de la Beba Veche va fi deschis temporar la sfârşitul acestei săptămâni, la solicitarea autorităţilor publice locale române, maghiare şi sârbe. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul la frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. Punctul de trecere va fi deschis sâmbătă şi duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00 cu prilejul sărbătoririi Zilei Cooperării Euroregionale DKMT.

Localităţile de dincolo de frontieră care vor fi deschise în această perioadă sunt Rabe (Serbia) şi Kubekhaza (Ungaria).

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul la frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. Cetăţenii români sunt informaţi că trecerea frontierei române spre Serbia, respectiv Ungaria, se poate face numai în baza unui document de călătorie valabil, respectiv carte de identitate sau paşaport”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Petre-Ionuţ Nicola, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în situaţia în care minorul călătoreşte în străinătate însoţit de ambii părinţi, iar dacă este doar cu unul dintre ei, părintele însoţitor trebuie să prezintă o procură notarială a celuilalt părinte. Nu este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a decesului celuilalt părinte.

Dacă minorul este însoţit de o altă persoană fizică majoră, i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Cele mai citite

Related Articles