[AUDIO-FOTO] Reșița devine ”capitala” dansului sportiv

La sala polivalentă din Reșița va avea loc la finalul acestei săptămâni Cupa Mystic la dans sportiv. Sâmbătă și duminică se va desfășura ediția a 6-a a acestei competiții, la care sunt așteptați să participe peste 300 de sportivi din toată țara. Limita de vârstă este cuprinsă între 6 și 30 de ani, fiind trei categorii de vârstă. Din partea Clubului Mystic Reșița vor evolua peste 20 de perechi. Cei care doresc să se înscrie în competiție o pot face până joi, 26 mai, la ora 24.00 pe siteul Federației Române de Dans Sportiv.

În prima zi, întrecerile vor începe la ora 11 și se vor încheia seara la ora 21.00, iar în cea de a doua zi de la ora 11 la ora 13.00. Arbitrii competiției sunt foarte bine cotați și sunt așteptați la Reșița, aproape 20 de arbitri. Antrenorul reșițenilor Alexandru Holecz, coordonator al Clubului Mystic face un apel la reșițeni să vină și să se bucure de atmosfera unei astfel de competiții:

”Doresc să fac un apel către toți reșițenii și nu numai, să ne sprijine prin prezența lor la acest eveniment, pe care-l considerăm unul dintre cele mai importante din orașul Reșița. Pur și simplu prezența oamenilor în sală va face ca atmosfera să fie un cât mai plăcută și sportivii, dansatorii sa poată să simtă că au pentru cine să danseze. Este neplăcut să dansezi într-o sală goală și să nu ai parte de aplauze, ținând cont de munca intensă, ce stă în spatele acestor performanțe. Clubul Mystic Reșița va participa cu toate perechile, în jur de 22. Nu ne-am trasat obiective, ci pus și simplu dorim să ne bucurăm că evoluăm acasă. În cee ace privește organizarea doresc să mulțumesc în special părinților din club, care ne ajută cu tot ce pot. De asemenea, există susținere din partea Primăriei Reșița și a Consiliului Județean, precum și de la sponsori privați. Din păcate, bugetul este cu mult sub ceea ce avem noi nevoie. La ora actuală nu avem nici măcar jumătate din banii necesari competiției. Suntem triști pentru că am dori să oferim și premii în bani participanților. Sperăm să ajungem pe zero la finalul întrecerilor, să nu rămânem cu datorii.”

Un alt mesaj important pentru reșițeni, transmis de Alexandru Holecz este:

”Până la vârsta de 18 ani, fiecare persoană beneficiază de intrare liberă, iar pentru adulți biletul costă 10 lei. În alte părți se plătesc sume mari de bani pentru a vedea o competiției la acest nivel, în care eleganța și sportivitatea sunt duse la superlative”.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles