Autorităţile au o săptămână să deschidă Transalpina

Autoritățile din Novaci au cerut urgentarea lucrărilor de deszăpezire pe Transalpina. Edilii din Novaci, în frunte cu primarul Dumitru Leuştean, s-a deplsat la sfârşitul săptămânii trecute pe Transalpina pentru a urmări cum decurs lucrările de curăţare a carosabilului. Pe şosea să află încă zăpadă şi bucăţi de stâncă. Dumitru Leuștean, primarul din Novaci, a declarat că a sesizat Secția Drumuri Naționale, să intervină ca urmare a solicitărilor crescătorilor de animale din zonă și a turiștilor.

Potrivit autorităților, Transalpina ar urma să fie deschisă la finele săptămânii viitoare, dacă vremea va permite acest lucru. „La solicitarea crescătorilor de animale și a turiștilor din zona Rânca am insistat la secția de Drumuri Naționale în vederea acțiunii de deszăpezire în zona cea mai înaltă a Transalpinei, chiar la 2.145 de metri. Chiar am mers la fața locului unde se lucra cu trei utilaje cu cupă, urmând ca de luni să vină și un alt utilaj cu lamă. Părerea mea este că până vinerea viitoare drumul ar trebui să fie deschis dacă nu ar mai ninge. La finalul săptămânii vitoare drumul ar trebui să fie deschis cel puțin pe un sens de mers, în funcție de condițiile meteo”, a spus primarul din Novaci, Dumitru Leuștean.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a prelungit până pe 31 mai restricţiile pe Transalpina, dată până la care drumarii şi-au propus să redea şoseaua în circuitul public, în funcţie şi de cum va evolua starea vremii. Meteorologii anunţă o creştere a temperaturilor, însă nu vom scăpa complet de ploi. Şoseaua Transalpina, cel mai înalt drum din România, este un important obiectiv turistic din zonă, fiind folosit de localnici pentru a-şi deplasa turmele de oi, dar şi pentru a-şi vinde produsele bio turiştilor români şi străini. Şoseaua atrage vizitatori din întreaga ţară şi din state europene, unii dintre aceştia alegând să înnopteze la Rânca, unde se află câteva sute de cabane, pensiuni şi hoteluri.

Sursa foto: youtube.ro

Cele mai citite

Related Articles