[AUDIO] Vrei să faci o călătorie inedită cu trenul? Ruta Oravița – Anina este alegerea perfectă

CFR Călători pune la dispoziţia turiştilor şi a publicului călător, pe întreaga perioadă a sezonului estival, două trenuri pe ruta Oravița-Anina cu opțiunea de rezervare a locurilor.

Această măsură a fost luată pentru a veni în sprijinul turiștilor care aleg să călătorească cu trenul pe cea mai veche și mai spectaculoasă cale ferată montană din Sud-Estul Europei.

Calea ferată Oravița–Anina a fost inaugurată la 15 decembrie 1863, fiind prima cale ferată montană și a patra construită de pe teritoriul actual al României.

Aceasta a fost construită de austrieci între ani 1855 – 1863, pe când Banatul făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, iar prima locomotivă, numită „Steyerdorf” construită în 1861, a fost adusă de la Viena cu vaporul pe Dunăre până la Moldova-Nouă și de acolo trasă de 40 de perechi de boi până la Oravița.

Realizarea ei a avut ca scop transportul cărbunelui extras din minele de la Anina către Oravița, și de acolo mai departe pe Calea ferată Oravița-Baziaș până la Dunăre, spre a fi încărcat în vase de transport fluvial. Are în componență 14 tunele cu o lungime totală de 2.084 m și 10 viaducte, linia parcurge Munții Aninei. A fost supranumită Semmeringul Banatului.

Rezervarea locurilor este o bună oportunitate pentru agențiile de turism dar și pentru grupurile de persoane, care își pot planifica călătoria cu o lună până la trei luni înainte.

Trenurile circulă în fiecare zi după următorul program:

RE 9695 Plecare Oravița 11:15 Sosire Anina 13:05
RE 9694 Plecare Anina 13:30 Sosire Oravița 15:20

Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători a declarat:

Pe întreaga durată a sezonului estival, CFR Călători, la cele două trenuri care circulă pe ruta Oravița-Anina a introdus opțiunea de rezervare a locurilor astfel încât prioritate la călătorie au cei care iși fac rezervare anticipat”.

(Alexandru Galbenu)

De același autor

Related Articles