Câștigătorii Galei Societății Civile 2016 vor fi premiați în data de 6 iunie, pe scena Teatrului Național București

Festivitatea de acordare a premiilor a celei de-a XIV-a ediții a Galei Societății Civile – cel mai amplu proiect dedicat sectorului asociativ din România – va avea loc în data de 6 iunie, începând cu ora 20:00, evenimentul fiind organizat în Sala Mare a Teatrului Național București.

“Binele din România se construiește în fiecare zi. Și se premiază într-o singură seară.” Acesta este mesajul ediției din acest an a Galei Societății Civile și cred că sintetizează foarte bine ceea ce ne dorim să transmitem. Noi ne-am asumat, încă din anul 2002, misiunea de a spune  că există oameni în România – și nu sunt deloc puțini – care își dedică zilnic timpul și energia lor pentru a ne fi nouă, tuturor, mai bine. Vă invit, așadar, pe 6 iunie, începând cu ora 20:00, la Teatrul Național, pentru a-i cunoaște și aplauda pe toți acești oameni.” declară Florentina Loloiu, Director Programe – Fundația Gala Societății Civile.

În cadrul evenimentului vor fi promovate și premiate cele mai eficiente, durabile și originale proiecte implementate de reprezentanții sectorului neguvernamental din România. În cadrul acestei ediții au fost înscrise în competiție 203 proiecte și programe implementate de 127 organizații non-profit, grupuri de inițiativă sau persoane fizice.

“În societatea în care trăim, stabilirea unor valori la care să ne putem raporta este un deziderat și un proces în desfășurare. Putem spune că din acest punct de vedere suntem o societate tânără, în curs de formare. De aceea, ne bucurăm atunci când găsim nuclee de normalitate care au potențialul de a se transforma în timp în repere puternice. Un astfel de nucleu de normalitate este Gala Societății Civile și implicit, recunoașterea oferită de Gală funcționează ca un ghidaj și ca reper pentru proiectele viitoare derulate de ONG-uri.” declară Angela Galeța, Director – Fundația Vodafone România.

Cele 203 proiecte și programe înscrise în competiție au fost evaluate de către membrii juriului ediției 2016, format din peste 50 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și din reprezentanți ai sectorului privat, consultanți în CSR, comunicare sau corporate affairs.

“Gala Societății Civile aduce recunoaștere și vizibilitate inițiativelor civice curajoase, într-o perioadă în care este nevoie continuă de inspirație și motivație pentru a demara sau continua proiecte de impact pentru societate. Gala este un centralizator de emoții, oameni cu viziune, rezultate, de care avem nevoie pentru un progres real.” declară Costinela Drăgan, Sustainability Manager – KMG International.

Pe scena Teatrului Național București vor fi anunțate și premiate toate proiectele câștigătoare înscrise în cele 17 secțiuni ale competiției: Educație, Învățământ, Cercetare, Artă și Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic și Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistență socială, Protecția mediului, Dezvoltare economică și socială, Proiecte și campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret, Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială și Programe. Vor fi acordate, de asemenea, Premiile pentru Eficiență, Impact, Durabilitate și Originalitate proiectelor care au excelat conform acestor criterii.

“Gala este un moment extraordinar în care poți să vorbești despre probleme dar arătând soluțiile pentru ele – conștientizezi o realitate, dură de cele mai multe ori, dar vezi că există soluții, și oameni dispuși să li se dedice și atunci te încarci cu optimism și vrei să faci și tu ceva pentru  a trăi într-o lume mai bună.” declară Nicoleta Deliu, Șef Departament  Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare – BCR.

Cele mai citite

Related Articles