[FOTO-VIDEO] Istoria face loc viitorului: A început demolarea CET 2010 Reșița

Astăzi au început lucrările de demolare la fosta societate CET 2010 care asigura încălzirea centralizată a orașului și care a dat faliment în urmă cu doi ani.

CET 2010 Reşiţa a intrat în faliment, în ciuda unor modernizări finanţate de Consiliul Local, din cauza pierderilor, a datoriilor la furnizorul de gaz, precum şi a faptului că beneficiarii societăţii s-au împuţinat de la o zi la alta.Familiile și instituțiile au optat pentru centralele individuale debranșându-se masiv de la încălzirea centralizată.

Lucrurile au fost incerte o perioadă de timp, mai ales că, Primăria Reșița a făcut investiții serioase în sistemul centralizat de încălzire, cumpărând și montând, dintr-un credit contractat special pentru CET 2010, mai multe microcentrale de cartier. 8 la număr, acestea au fost repartizate în tot orașul, iar decizia de a pune lacăt pe ușa societății a generat o serie de controverse. Asta, pentru că reșițenii au crezut că și microcentralele vor fi închise după ce s-au investit în ele sume uriașe de bani.

Alexandru Galbenu

Cele mai citite

Related Articles