Camelia Potec este noul preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia PotecCamelia Potec, campioană olimpică în 2004, la Atena, în proba de 200 de metri liber, a fost aleasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, post pentru care a fost unicul candidat.

Potec a fost votată în unanimitate de cei 83 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală de la hotelul Intercontinental din Capitală.

Camelia Potec îi succede în funcţie lui Viorel Păunescu, care va fi preşedinte de onoare al forului.

Potec, în vârstă de 31 de ani, are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 – 200 m liber; 2009 – 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.

 Camelia Potec: Nu puteam întoarce spatele înotului

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, vineri, după Adunarea Generală de alegeri, că nu putea să întoarcă spatele sportului care a consacrat-o, după ce a renunţat la activitatea sportivă, şi de aceea a decis să candideze pentru acest post.

“Sunt conştientă că uşor nu va fi, dar sunt foarte ambiţioasă. Când îmi doresc ceva şi îmi pun în cap o idee o duc până la bun sfârşit. Iubesc acest sport, nu puteam să mă îndepărtez, să întorc spatele şi să mă îndrept spre un alt domeniu după abandonarea activităţii sportive, având în vedere situaţia nataţiei din România. Sper ca tinereţea să nu fie un impediment. Votul de încredere primit azi mă ambiţionează să nu le înşel aşteptările Sper să reprezint acest sport tot cu mândrie şi satisfacţii”, a spus Potec, care în ultimul an a fost secretar federal în cadrul FRNPM.

Camelia Potec a afirmat că obiectivul în acest mandat este creşterea de sportivi care să obţină performanţe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. “Pe termen lung, Jocurile Olimpice ar trebui să fie planurile oricărei federaţii. Din păcate până la următoarea ediţie mai sunt doar doi ani şi jumătate. Cu părere de rău, dar este părerea mea, nu cred că ne vom întoarce de la Rio, dar de la Tokyo sunt ferm convinsă. Asta m-a ambiţionat să aduc un aer nou, ca Tokyo să fie similar cu Sydney”, a completat Potec.

Noul preşedinte îşi doreşte pe termen scurt să reabiliteze bazinele din ţară. “Pe termen scurt ar trebui să ne gândim la condiţii optime de pregătire şi de competiţie. Voi începe prin a face lobby pe toate planurile şi la toate nivelurile, pentru construirea de noi baze şi modernizarea celor existente. Nu este uşor să construieşti sau să întreţii o piscină olimpică”, a subliniat Potec.Sursa:Mediafax

De același autor

Related Articles