Legea antifumat, la un pas de a fi modificată. Vezi locurile unde se va putea aprinde ţigara

Legea antifumat ar putea fi modificată. Comisia de sănătate a Senatului a aprobat două amendamente la proiectul de lege prin care se permite crearea unor spaţii în care să se poată fuma şi se modifică definiţia spaţiului public închis în spaţiu încadrat de pereţi de jur împrejur, şi nu de doi pereţi, cum era până acum.

Coordonatorul programului Stop Fumat, doctor Magdalena Ciobanu, este de părere că modificările aduse vor înrăutăţi starea de sănătate a angajaţilor, deoarece se va permite fumatul chiar şi în birouri.

Propunerile vizează realizarea unor spaţii în care să se poată fuma, însă în fapt, prin adăugarea unui alt amendament, şi anume acela că fumatul este permis în orice spaţiu separat, complet închis şi care este inscripţionat cu “Loc pentru fumat”, practic se va permite fumatul oriunde. Prin modul în care au fost redactate aceste amendamente, practic se permite oricui are un birou, oricui are un restaurant sau un local să pună pe uşă “Spaţiu pentru fumat” şi să permită acolo fumatul. Lucrul cel mai grav este acela că va fi afectată sănătatea oamenilor.

Potrivit redactorului Radio România Actualităţi, Marilena Frâncu, pentru a fi aprobate, modificările trebuie să obţină votul în plenul Senatului, iar Camera Deputaţilor este for decizional. Legea antifumat a intrat în vigoare pe 17 martie, iar medicii pneumologi au observat că numărul internărilor pentru probleme acute respiratorii a scăzut după aplicarea legii, însă o evaluare corectă a impactului legii antifumat va putea fi făcută după un an de la aplicarea ei.

Sursa: Radio România Actualităţi

Cele mai citite

Related Articles