[VIDEO] Transmite un mesaj celor dragi de Ziua Dorului, sărbătoare care nu există nicăieri în lume

Dacă ţi-e dor de cineva şi vrei să-i transmiţi un mesaj, o poţi face şi pe 13 mai – de  Ziua Dorului. Sărbătoarea se adresează tuturor celor care sunt departe de ţară, de copilărie sau de cei dragi.

Acum un an, pe 13 mai, trupa Vunk a iniţiat Ziua Dorului. O încercare de conştientizare a trăirilor pe care le simţim dar care sfârşesc adesea fără a avea un ecou în cei ce ne inconjoară. “Este o întoarcere la firesc”, după cum spunea în programul RFI360, Cornel Ilie, liderul trupei Vunk.

”Nu vrem să atragem atenţia asupra noastră ci asupra ideii în sine, a emoţiei, ne dorim ca lumea să înveţe să se uite în interiorul lor. Nimeni nu înţelege mai bine decât românii emoţiile cuvantului DOR”, a motivat artistul iniţiativa trupei Vunk.

”Sperăm ca la anul Ziua Dorului să fie o sărbătoare legală. Dorul, atat de specific nouă, înglobează o multitudine de trăiri şi nu este marcat concret. Vrem să mergem pe drumul firesc, iar Ziua Dorului să fie prima sărbătoare naţională care să devină o sărbătoare internaţională”, a mai declarat artistul.

”Acum un an am creat Ziua Dorului (sărbătoare care nu există nicăieri în lume), pe 13 mai. A fost preluată de foarte multă lume, mult mai mulţi decăt ne aşteptam, ajungând să posteze în acea zi personalităţi ca Nadia Comăneci, Inna, Mădălina Ghenea , instituţii mari din ţară, trusturi de presă etc. Asta pe lângă Andreea Esca, Dan Negru, Irina Păcurariu, Andreea Raicu, Dana Săvuică, Amalia Năstase, Razvan Mazilu şi mulţi alţii.

Imnul Zilei Dorului:

Cele mai citite

Related Articles