Începând de joi, 5 mai, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, poate fi ascultată o nouă premieră radiofonică, din proiectul „Radio Fiction Desk – 2016”: O srisoare pierdută – adaptare după I.L.Caragiale – în interpretarea elevilor-actori de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, sub îndrumarea doamnei profesoară Cristina Nechifor.

Din distribuţie fac parte elevii: Florea Mihai Alexandru, Ghidici Eduard Valentin, Ghorashi – Alhosseini Maria Denisa, Iurea Rareş Cristian, Lascu Matei, Stan Pavel Claudiu, Puţura Mihne,Tahu George, Velicu Mihai Corneliu şi Vonica Mihnea.

Această nouă înregistrare radiofonică se alătură primei piese– „Chiriţa în provincie”, o adaptare după Vasile Alecsandri, din actuala ediţie, interpretată de elevii de la Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, care poate fi ascultată şi votată pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

„Radio Fiction Desk 2016” este un proiect concurs, realizat de Radio România – Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic.

Cea de a doua ediţie a Proiectului se derulează pe parcursul anului 2016 şi la ea participă, în concurs, trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene: Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Liceul Teoretic „Dante Alghieri”.

În toate aceste unităţi de învăţământ, anterior înregistrărilor radiofonice, s-au desfăşurat, sau – după caz – se vor desfăşura work-shop-uri, la care elevii actori sunt îndrumaţi şi pregătiţi de către o echipă a Redacţiei Teatru, alături de care participă şi mari personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic.

Ca şi în prima ediţie, la finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează radiofonic piesele de teatru în studioul „Mihai Zirra”, al Societăţii Române de Radiodifuziune, apoi spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor.

Piesele de teatru radiofonic pot fi ascultate şi votate de către elevi, profesori, dar şi de alţi iubitori ai teatrului radiofonic. Fiind un proiect-concurs, în luna decembrie a acestui an, Proiectul „Radio Fiction Desk ”, se va încheia cu o Gală de premiere.

https://www.facebook.com/RadioFictionDesk. Vă dorim audiţie plăcută!