[AUDIO-FOTO] Ierusalimul – oraşul mântuirii neamurilor, în mijlocul creştinilor reşiţeni

[UPDATE] Expoziţia de fotografie închinată Domnului Isus Hristos cel Înviat de la Ierusalim cuprinde 55 de fotografii color realizate de Erwin Josef Ţigla – preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi de preotul Petru Berbentia – parohul Bisericii Ortodoxe Române “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Lunca Bârzavei în urma pelerinajului intreprins în Ţara Sfântă. Imaginile sunt oferite publicului, cu explicaţii la obiect, pentru că nu toţi cei care nu au ocazia să ajungă la Ierusalim să poată vedea la Reşiţa istoria mântuirii neamurilor.

Expoziţia rămâne deschisă publicului în casa parohială a bisericii până la hramul lăcaşului de cult.

Luni, 2 mai ora 15.00:

În Săptămâna luminată, prima care urmează după Învierea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, biserica ortodoxă română din Banat aduce mai aproape Ierusalimul de credincioşi printr-o expoziţie inedită de fotografie. Evenimentul se va consuma la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa, marţi, 3 mai de la ora 18.00.

Săptămâna luminată se mai numeşte şi Săptămâna reînnoită pentru că întreaga creaţie este reînnoită prin Domnul Iisus Hristos. Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare şi cum Banatul montan este un conglomerat de etnii, minoritatea germană, pionul central al vieţii culturale din sud-vestul ţării, se alătură unei iniţiative a Bisericii ortodoxe române din Reşiţa în parteneriat cu Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin de a aduce Ierusalimul lui Isus cel Înviat mai aproape omenirii.

Pr. Petru Berbentia – parohul Bisericii ortodoxe române “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa, organizatorul evenimentului:

“… vom vernisa o expoziţie de fotografie închinată mormântului Domnului de la Ierusalim. Sunt 55 de fotografii realizate de Erwin Josef Ţigla – preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi de către preotul paroh oferite publicului, cu explicaţii la obiect, pentru că nu toţi au ocazia să ajungă la Ierusalim…”. 

Şi dacă Săptămâna luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, bogate în evenimente amintim că, la sfârşitul acesteia, în ajun de Duminica Tomii, la Reşiţa va debuta festivalul internaţional de muzică clasică, destinat tinerelor talente, Sabin Păutza, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie.

Foto: Radio Resita

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles