[FOTO] Jumătate de secol împreună – fundamentul unei căsnicii frumoase

Am auzit de multe ori că este ușor să faci o nuntă şi să întemeiezi  o familie, însă e foarte greu să o menții. Asta pentru că, pasiunea de la început e trecătoare, și doar în unele cazuri e înlocuită de dragostea adevărată, de înţelegere şi respect. De aceea, a fost atribuit câte un simbol anilor care au trecut de la nuntă. Printre cele mai cunoscute sunt aniversarea de argint la 25 de ani de căsătorie care este simbolul înțelepciunii, iar căsătoriții au ajuns acum la un moment în care, odată cu anii, au căpătat și înțelepciunea şi precum argintul, care e alb și luminos, tâmplele lor devin albe, iar la 50 de ani de căsnicie nunta de aur. Aurul este metalul zeilor. Deja, când se ajunge la nunta de aur, căsnicia a ajuns la perfecțiune, la desăvârșire. Aurul reprezintă lumina, cunoașterea și viața veșnică, dar și dragostea, bogăția centrul căldurii și strălucirea.

Cu ocazia celei din urmă, în preajma sărbătorilor pascale, Primăria Municipiului Reşiţa a organizat o festivitate dedicată aniversării a 50 de ani de căsătorie. Cu acest prilej 23 de cupluri din cele 27 invitate au răspuns afirmativ şi au fost premiate cu flori, diplome şi câte 300 de lei pentru fiecare familie.

Aceştia au fost felicitaţi şi au sorbit o cupă de şampanie cu viceprimarul Reşiţei, Ioan Crina.

Merită tot respectul nostru şi cred că am făcut puţin pentru ei deoarece ei au dat de-a lungul timpului foarte multe oraşului acesta. Îi felicit, le urez sărbători fericite şi să fie într-un ceas bun”, a subliniat acesta.

Câţiva dintre cei prezenţi şi-au făcut timp să spună care este secretul unei căsătorii longevive şi au oferit şi câteva sfaturi tinerilor care doresc să le calce pe urme:

În primul rând cu răbdare, cu bune, cu rele am mers înainte.”

„Trebuie neaparat să lase unul de la altul altfel nu se poate face nimic.”

„Secretul este iubirea şi răbdarea.”

„Când se căsătoresc să deschidă ochii foarte mari, iar după ce se căsătoresc să îi mai închidă aşa să treacă cu vederea.”

Primăria Municipiului Reșița organizează periodic astfel de manifestări în semn de respect și considerație față de cuplurile care au clădit familii trainice și fericite.

Mâine la ora 12.00 va fi premiată la domiciliul acesteia “bunica Reşiţei” Barbara Masai, în etate de 103 ani.

(Alexandru Galbenu)

 

Cele mai citite

Related Articles