Concert în tren, pe Semmeringul Bănățean, la Anina Fest

În perioada 16-17 aprilie 2016 va avea loc festivalul Anina Fest- Implică-te !, în cadrul căruia tinerii din Anina celebrează tot ce-i mai frumos și mai valoros în orașul lor. 

Sâmbătă, va fi organizată o expoziție de fotografie în domeniul minier, urmată de de explicarea tainelor aparatelor de fotografiat manufacturate și ne inițiază în procesul de developare în camera obscură. Pentru tinerii participanți la festival sunt pregătite 3 ateliere de dezvoltare personală, iar pentru amatorii de senzații tari, asociația Adrenaline din Anina oferă momente extreme pe tiroliană, pendulum jump și slacklines, a declarat pentru Radio Reșița, președintele asociației, George-Ciprian Lungu.

Nici seniorii orașului nu sunt lăsăți la o parte, pentru ei sunt organizate concerte și dansuri populare cu Fanfara de copii a Casei de Cultură Anina, Grupul vocal și Ansamblul de dansuri populare Doina a Casei de Cultură, Ruva Maria, și Sonia Tivodor, eleve în clasa a III-a la Liceul Mathias Hammer, Ansamblul Hora Carașului din Oravița și formația Milan Todor.

Când se lasă seara, orașul se animă cu concertele celor de la: We Singing Colors, Vanotek, A-C Leonte Eliza Bunu și Dj Mocco.

A doua zi, duminică cei mai devotați susținători ai Aninei cu un concert We singing colors, într-un decor de vis aflat în mișcare- cu trenul, pe ruta Anina- Oravița, una dintre cele mai spectaculoase căi ferate care traversează munții cu serpentine și curbe abrupte, denumită și Semmeringul Bănățean.

Anina Fest face parte din proiectul „La şcoală pentru comunitatea noastră!”, implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu Asociaţia ActiveWatch, în perioada februarie 2015 – aprilie 2016. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Anina şi al prietenilor de la Creative Division şi Adrenaline.

Andreea Lupşa

De același autor

Related Articles