[FOTO] Mare înghesuială la bursa locurilor de muncă… 6 persoane angajate pe loc

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă s-au înghesuit astăzi să intre în Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, să-și depună CV-urile și să discute cu angajatorii în speranța unei angajări.

La bursa locurilor de muncă au participat un număr de 39 de societăți comerciale, deşi iniţial şi-au exprimat intenţia 48. Aceste firme au oferit 265 de posturi, a declarat pentru Radio Reșița, directorul AJOFM Caraş-Severin, Caius Isac. Posturile au vizat atât persoanele cu studii superioare, cât și pe cele care nu au calificări.

S-au prezentat 182 de şomeri, un număr mare faţă de ani anteriori. 6 dintre aceştia au fost angajaţi pe loc, 13 au fost selectaţi în vederea unei angajări, iar 47 pentru a participa la interviuri.

Locurile de muncă rămase vacante în urma bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, urmând a fi anunţate persoanele care vor întruni condiţiile impuse de angajatori.

Evenimentul face parte din seria evenimentelor organizate în cadrul ”Zilelor Europene ale angajatorilor”.

Această măsură activă de combatere a şomajului, destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau, în ultimă instanţă, să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung.

Andreea Lupșa

De același autor

Related Articles