[AUDIO] 13.000 de cărăşeni nu au documente de identitate

Cetăţenii îşi pot exprima votul la alegerile locale doar pe baza unui act de identitate valabil. La nivelul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Caraş-Severin există aproape 13 mii de persoane care nu posedă documente valabile. Directorul instituţiei, Corina Vîrvoni spune că problema se poate rezolva, dar numai la iniţiativa primarilor.

„Această migraţie a cetăţenilor, plecarea lor în străinătate a determinat acest număr mare de restanţieri. Sunt însă şi numeroase cazuri în care cetăţenii nu acordă atenţie preschimbării documentelor. Domnilor primari, în special de comune, vă cerem sprijinul de a mediatiza importanţa eliberării actilui de identitate! Serviciile publice comunitare pot veni la dumneavoastră în comună, cu condiţia să fie vorba de eliberarea unor cărţi la expirare, nu pentru reşedinţă.”

Camera mobilă se poate deplasa, dar numai la cererea primarilor. Aceştia trebuie să identifice un minim de 10 persoane, iar funcţionarii vin în sprijinul acestora, a mai spus Vîrvoni.

Corina Virvoni

În plus, funcţionarii Serviciilor comunitare de evidenţă pot şi sunt obligaţi să se prezinte la domiciliul persoanelor netransportabile pentru a reînnoi actul de identitate. Este însă necesară o adeverinţă medicală care să ateste că persoana nu se poate deplasa, a mai precizat Corina Vîrvoni, prezentă la sesiunea de instruire a primarilor pe tema organizării în bune condiţii a alegerilor din luna iunie.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles