Investiţie inedită. Primăria unei comune construieşte un derdeluş cu 150.000 de lei

Primăria comunei arădene Şofronea a alocat din bugetul local 150.000 de lei pentru amenajarea unui derdeluş pe un dâmb din centrul satului. Suma reprezintă un sfert din taxele şi impozitele colectate de la populaţie într-un an, astfel că mulţi localnici critică proiectul, scrie News.ro.

Mai mulţi localnici din comuna Şofronea, dar şi consilieri locali, sunt revoltaţi că, din bugetul de aproximativ 3.000.000 de lei pe anul 2016, a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru amenajarea unui derdeluş, în timp ce într-un an taxele şi impozitele locale colectate de la populaţie sunt de aproximativ 600.000 de lei.

Derdeluşul va fi amenajat în centrul satului Şofronea, aflat la câmpie, la 12 kilometri de Arad. Pista pentru săniuş va fi situată lângă terenul de sport, unde este în curs de amenajare şi un parc, printr-o altă finanţare. Va avea o lungime de aproximativ 50 de metri, va fi betonată şi va avea parapete pentru protecţie, dar şi instalaţie de nocturnă.

Realizarea derdeluşului este cea mai scumpă lucrare, alături de pavarea curţii şcolii, care costă 100.000 de lei, şi pavarea parcării din faţa şcolii, care costă 50.000 de lei.

De același autor

Related Articles