Primarii oraşelor din Caraş-Severin ignoră din nou, convocările Prefecturii

La sediul Prefecturii din Caraş-Severin a avut loc astăzi instruirea primarilor şi secretarilor de primării cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale.

Scrutinul va avea loc în 5 iunie, dar până atunci trebuie respectate o serie de proceduri conform legislaţiei electorale. În mai multe localităţi sunt semnalate întârzieri în ceea ce priveşte desemnarea operatorilor de calculator. Aceştia trebuie să existe în fiecare secţie de votare, spune subprefectul Sebastian Purec. În cazul în care unele Unităţi Administrativ Teritoriale nu vor reuşi să asigure necesarul, aceşti operatori vor fi aduşi din localităţile învecinate, a menţionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Deşi în sala de şedinţe au fost mulţi reprezentanţi ai administraţiilor locale, primarii de oraşe nu au răspuns invitaţiei lansate de Prefectură. „Noi i-am invitaţi pe toţi. Nu ştiu de ce nu au venit. Probabil, au avut alte probleme”, a afirmat subprefectul.

Sesiunea de instruire a fost condusă de directorul Filialei Vest a Autorității Electorale Permanente, Nicolae Amzoi.

La alegerile locale din 5 iunie 2016 vom alege consiliile locale, consiliile judeţene şi primarii, prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Consiliile locale şi consiliile judeţene se aleg pe circumscripţii electorale, pe baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale. Primarii se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal, iar preşedinţii consiliilor judeţene se aleg prin vot indirect, de către consiliile judeţene.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles