[FOTO] Centrul de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Moniom a primit un cadou, la doi ani de când și-a deschis porțile

Centrul de tineret Moniom a intrat în posesia fostei școli din sat și a terenului aferent acesteia. Consilierii locali din Reșița au aprobat darea în folosință gratuită pe o perioadă de 49 de ani a imobilului Casa Școalei nr 1 și a unei suprafețe de teren de 1726 de metri pătrați. Acolo va fi amenajat un centru educațional în regim after-school.

În cei doi ani de activitate, centrul s-a dezvoltat constant, atât în ceea ce privește activitățile și beneficiarii, cât și infrastructura. Fosta școală a fost dotată cu încălzire centrală, grupuri sanitare, au fost renovate o sală de festivități și alte anexe, actualmente fiind în curs de amenajare o bibliotecă.

Centrul de tineret Moniom când avea doar încăperi goale şi părăsite.

Centrul de tineret Moniom, astăzi, cu grupuri sanitare moderne pentru toţi cei care aici învaţă să devină “oameni mari”.

Investițiile derulate aici au fost realizate cu ajutorul părinților și al unor oameni de bine din municipiul Reșița. „Loc al bucuriei” sau „a doua casă”, cum este denumit de beneficiarii săi, centrul găzduiește în prezent un program complex de activități educative, artistice și culturale cu caracter duhovnicesc.

Serviciile centrului de tineret sunt oferite gratuit tuturor copiilor și tinerilor care doresc să crească frumos. În prezent, centrul are aproximativ 40 de beneficiari, copii cu vârste între 6 și 14 ani din sat, dar și din municipiul Reșița, alături de părinții lor. Activitățile derulate în centru sunt susținute de o echipă de specialiști din diverse domenii de activitate care își oferă serviciile în mod gratuit. Acestora li se adaugă tineri liceeni sau studenți care sprijină activitatea centrului în mod voluntar.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles