Arest preventiv pentru cetăţeanul spaniol prins cu cocaină pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Cetăţeanul spaniol Rodriguez Cascales Manuel, prins la începutul lunii martie pe Aeroportul Internaţional Timişoara în timp ce ridica un colet cu 12 kilogram de cocaină, rămâne în arest preventiv până la data de 30 aprilie inclusiv, după ce, Curtea de Apel Timişoara (CAT) a menţinut soluţia dispusă de Tribunalul Timiş. Decizia Tribunalului a fost contestată de spaniol, iar instanţa superioară, CAT, s-a pronunţat în acest caz. CAT respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Rodriguez Cascales Manuel împotriva încheierii penale pronunţate de Tribunalul Timiş în dosar, arată soluţia CAT de luni.

Potrivit procurorilor DIICOT Timişoara, care au cerut arestarea preventivă a lui Rodriguez, drogurile au fost trimise, în colete, din Columbia şi urmau să ajungă în Spania, fiind preluate tot de către columbieni, pentru a le distribui pe piaţa neagră.

‘Coletele sunt pentru piaţa din Spania, unde sunt preluate tot de către columbieni, care le distribuie ulterior pe piaţa din Spania. Dar pentru a evita depistarea beneficiarilor reali şi ţara de destinaţie, coletele sunt trimise unor persoane identificate anterior, dispuse să primească aceste colete pe numele lor sau a unor apropiaţi, în ţări din Estul Europei, cum este cazul României’, spunea pentru AGERPRES, şeful DIICOT Timişoara.

Documentele însoţitoare ale coletului menţionau că acesta conţine vopsea de păr, dar lucrătorii vamali depistaseră, prin metode specifice, că în realitate erau pachete cu praf ce s-a dovedit a fi cocaină.

Sursa: AGERPRES

De același autor

Related Articles