Jandarmii din Caraş-Severin desfășoară în această săptămână mai multe activități sportive organizate cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei. În poligonul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a avut loc astăzi Cupa presei la tir, dar şi concursul de tir al jandarmilor. Jurnaliştii cărăşeni au mers direct la ţintă, dar nu toţi au cules şi lauri. E adevărat că nici vremea nu a fost una prielnică, iar cârcotaşii spun că nici pistolul Carpaţi nu mai este ce a fost odată.

Toți participanții au avut la dispoziție trei cartușe de reglaj și patru pentru concurs, însă nu toate au ajuns la țintă. Tragerile s-au desfășurat sub stricta supravegere a subofiţerilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraş-Severin. Comandantul unităţii, colonelul Adrian Bîcleşan s-a arătat încântat de colaborarea bună cu reprezentanţii mass media şi de imaginea favorabilă de care se bucură instituţia pe care o conduce. Una peste alta, a fost o întâlnire amicală, iar cei mai buni au câştigat. Locul trei a fost ocupat de Petru Domăneanţu, pe locul doi s-a clasat Lucian Berdac, iar Cupa presei 2016 a fost câştigată de Sergiu Taban.

 

Jandarmii au pregătit şi o surpriză pentru jurnaliştii acreditaţi pe lângă IJJ. La faţa locului, chiar lângă poligonul de tragere a fost pregătită şi servită o fasole cu ciolan, cum numai la ceaun se poate realiza. Ziariştii mai bătrâni au avut nostalgia zilelor de armată, iar cei mai tineri au promis că vor reveni şi la anul, iar până atunci se vor mai antrena. Cu pixul…

fasole

În această săptămână, jandarmii cărăşeni au participat la competiţii interne de şah, table, tenis de masă, mâine va avea loc campionatul de fotbal, iar joi, concursul de pescuit sportiv. Ceremonia oficială cu ocazia Zilei Jandarmeriei se va desfăşura vineri, în clubul unităţii.

Detalii privind toate aceste acțiuni, de la ora 14.15, în emisiunea Oameni MAI aproape de tine, realizată chiar din apropierea aliniamentului de tragere.

(Sebastian Dragomir)