Traian Băsescu a cerut cetăţenia Republicii Moldova

Traian Băsescu a făcut recent demersurile pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova, au declarat, vineri, surse apropiate fostului preşedinte, potrivit Mediafax.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut, recent, cetăţenia Republicii Moldova, având în vedere faptul că actualul guvern de la Chişinău este unul stabil, au declarat surse apropiate fostului preşedinte. Un aspect care va cântări greu în obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova de către Traian Băsescu îl constituie faptul că în timpul mandatelor sale peste jumătate de milion de moldoveni au dobândit cetăţenie română.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este “propice” pentru un astfel de demers.

Cele mai citite

Related Articles