[AUDIO] Nimeni în afara PSD-ului nu doreşte modificarea Legii 41

Adevărata miză a modificărilor propuse de PSD la Legea 41 din 1994 nu este salvarea Televiziunii Române, ci actualul preşedinte – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. Afirmaţia a fost făcută de liderul Cartel Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol în cadrul emisiunii “Ascultă cum te ascult”, care a avut ca temă proiectul iniţiat de senatorul PSD Georgică Severin.

“M-am gândit dacă adevărata ţintă nu este actualul preşedinte, acesta nu a răspuns impulsurilor din zona politică. Pe de altă parte are în spate nişte rezultate care îl recomandă şi este foarte greu de schimbat.”

Liberalii se opun în continuare proiectului de modificare a Legii 41. Aceştia consideră că separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general în cazul radioului şi televiziunii publice nu rezolvă situaţia financiară în care se află TVR. Deputatul PNL Valeria Schelean a declarat că Radio România funcţionează foarte bine, iar acest lucru nu trebuie să îl strice nimeni.

“Până în acest moment nu ne identificăm cu proiectul de lege propus de PSD, sper ca propunerea să nu afecteze ce este funcţional şi anume radioul public”.

Valeria Schelean a mai afirmat că nu vede unde este eficienţa în separarea celor două funcţii.

Nici Mişcarea Populară nu vede cu ochi buni propunerea de modificare a Legii 41, lege care statuează regimul de funcţionare al radioului şi televiziunii publice. Reprezentantul PMP Caraş-Severin, dr. Paul Purea, care a profesat timp de aproape 30 de ani în Germania spune că se încearcă politizarea radioului, la fel cum se întâmplă şi în sănătate şi învăţământ. Paul Purea a mai spus că nu există termeni de comparaţie între Radio România şi TVR.

(Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles