[AUDIO] Digul de la Cuptoare – cauza sistării apei la robinetele localnicilor. Autorităţile locale pun totul pe seama divinităţii

Peste 40 de familii din localităţile Cuptoare şi Cruşovăţ, aparţinătoare comunei cărăşene Cornea, nu au apă curentă de peste trei săptămâni.

În urma mai multor sesizări primite la redacţia Radio Reşiţa din partea unor localnici, cu privire la faptul că au rămas de peste o lună fără apă la robinete am urmat firul problemei şi ne-am adresat administraţiei comunei Cornea. Viceprimarul, Mihai Şandru, credincios din fire spune că “doar cu Dumnezeu nu te poţi pune” şi atribuie inconvenientul ploilor deluviene din această primăvară şi a unui dig rupt de apele învolburate la râului Mehadica venite din munte:

“… ploile din 7-8, precipitaţii abundente în zonă, au rupt un dig de alimentare cu apă şi acum oamenii au rămas fără apă, dar au de la puţuri şi izvoare”, spune viceprimarul Mihai Şandru. “Digul este dat la o parte, l-a luat apa…“.

Întrebat ce va face în această direcţie, viceprimarul spune că “noi acum am făcut demersuri către intituţiile abilitate, către prefectură şi către CNI şi urmează să vină la faţa locului să constate pagubele… şi până atunci nu se poate face nimic că, cu Dumnezeu doar nu te poţi pune” spune acesta. “Digul a fost pe lăţimea râului Mehadica şi apa mare când a venit de la munte a dat în el şi l-a rupt. În plus a şi adâncit matca apei, iar captarea a rămas suspendată cu ţevile în sus..”. Viceprimarul a mai precizat pentru Radio Reşiţa că “oamenii au şi alte surse de unde să se aprovizioneze cu apă şi nu stau ei în apa furnizată de la reţea…”:

Localnicii din satul Cuptoare spun că ei sunt cu toate taxele la zi către primăria Cornea şi nimeni nu se interesează de modul cum sunt trataţi. Întrebat la ce valoarea se ridică investiţia privind refacerea alimentării cu apă, Mihai Şandru ridică neştiutor din umeri, că deh gospodar cu funcţie poate fi oricine:

… eu ştiu la cât se ridică valoarea…? Îi mult de lucru acolo, trebuie şi marginile refăcute… eu ştiu ce să zic…?”. Păi dacă el nu ştie, oare cine poate şti, ne întrebăm noi?

Reamintim că, unitatea administrativ-teritorială Cornea din Caraş-Severin are în subordine satele Cruşovăţ şi Cuptoare.

Sursa foto: dincolodeharti.blogspot.com

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles