România a învins Norvegia, la Cluj, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin 2016

Selecţionata feminină de handbal a României a dispus de actuala campioană olimpică, Norvegia, miercuri seara, 9 martie, în preliminariile EURO 2016.

Handbalistele românce au obţinut o victorie istorică în fața Norvegiei, 25-20 (16-9), miercuri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, într-un meci din preliminariile EURO 2016. Formația antrenată de suedezul Tomas Ryde, și-a luat revanșa în fața scandinavelor după ce a pierdut de două ori la turneul din decembrie, din Danemarca. România nu mai obținuse o victorie în fața Norvegiei, actuala campioană europeană, mondială și olimpică, din 2000.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare pentru echipa noastră, cu 10 goluri. Norvegia a condus o singură dată, cu 2-1, în minutul 4, iar în minutul 6 scorul era egal, 3-3. Tricolorele au reușit patru goluri la rând, 7-3, și au luat jocul pe cont propriu. Diferența maximă a fost de zece goluri, 16-6, în minutul 27.

Ambele echipe sunt practic calificate la turneul final al Campionatului European, unde merg primele două din grupă.

În clasamentul Grupei preliminare 1, România ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Norvegia, 4 puncte, Belarus, 2 p, Lituania, 0 p.

România și Norvegia se vor întâlni din nou, duminică, de la ora 19:00, la Stavanger. (Agerpres)

sursa foto: tvr.ro

Cele mai citite

Related Articles