Bătrânii din Anina şi Bocşa nu vor pleca din cămine

Bătrânii din Centrele de îngrijire din Anina şi Bocşa, nu vor rămâne pe drumuri – sunt de părere primarii celor două oraşe.

După ce Ministerul Muncii a încheiat contractele prin care se sprijinea acest tip de cămine la sfârşitul anului trecut, iar primăriile au afirmat că nu au bani pentru a le susţine în continuare, s-a pus problema  persoanelor îngrijite acolo. Autorităţile judeţene au inventariat locurile disponibile în celelalte cămine de acest fel din judeţ,  şi au propus ca o ultimă variantă mutarea lor. Totuşi soluţii s-au găsit şi pe plan local. Primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu spune că nu s-a pus nici un moment problema ca acest centru să fie desfiinţat. Din contră, în bugetul pe acest an a fost prevăzută suma de 320.000 de lei destinaţi acestei instituţii.

Anina este într-o situaţie mai dificilă din cauza bugetului mic de care dispune, dar este aşteptată hotărârea prin care finanţarea de la Guvern să asigure totuşi 30 % din cheltuieli. Primarul Gheorghe Românu speră ca această hotărâre să fie votată până la sfârşitul acestei luni, iar cu acest sprijin şi cu contribuţia persoanelor internate, căminul să se poată întreţine.

Oricât de greu se vor descurca financiar, căminele nu se vor desfiinţa – au afirmat hotărât primarii oraşelor Anina şi Bocşa.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles