Centrul Olimpic de box pentru juniori de la Reşiţa a fost redeschis

Activitatea Centrului Olimpic de box pentru juniori a fost reluată la Reşiţa, cu şase sportivi. Pregătirea are loc în sala de la Complexul Sportiv “Francisc Vaştag”.

Clubul CSM Reșița a anunţat relurea activității Centrului Olimpic de Box pentru juniori, în sala din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag”. La centru se pregătesc 6 sportivi. Antrenor principal este, în continuare, Traian Georgia, care revine în municipiul de pe Bârzava. Acesta a precizat că lotul s-a redus din considerente geografice.

„Am venit numai cu şase sportivi, nu mai sunt zece, pentru că a fost înfiinţat încă un centru la Bacău. Federaţia s-a gândit ca sportivii să fie mai apropiaţi de localităţile de domiciliu. Aici avem doi băieţi de la Reşiţa, doi de la Craiova, unul de la Timişoara şi unul de la Câmpulung Muscel. Copii merg şi la şcoală, la Liceul „Traian Vuia”, deoarece Comitetul Olimpic cere, în primul rând, educaţie, şi după aceea sport”, a precizat Traian Georgia. El este ajutat de tehnicianul Adrian Mărcuţ, de la CSM Reşiţa, în pregătirea sportivilor.

Reprezentantul CSM Reşiţa care răspunde de coordonarea Centrului Olimpic de Box pentru juniori și ține legătura permanentă cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu Federația Română de Box, este multiplul campion Francisc Vaștag. Despre condiţiile de pregătire, fostul boxer a declarat: „Întotdeauna la Reşiţa au fost condiţii bune. Copii sunt cazaţi la hotelul sportivilor, sala de box este destul de bine utilată. Chiar dacă este mai mică, din această sală au plecat boxeri buni, cu performanţe mari”.

La Centrul Olimpic dn Reşiţa se pregătesc următorii pugilişti:

Daniel Anca şi Costel Ruţă – CSM Reşiţa

Flavius Chirilă – CS Banatul Timişoara

Radu Ghiţă – CS Muscelul Câmpulung

Eduard Barbu şi Mihai Demetrio Anghel – SCM Craiova.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles