Filmul „Ilegitim”, în regia lui Andrei Sitaru, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Lungmetrajul „Ilegitim” a câştigat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă.

“Ilegitim” aduce în prim-plan povestea atipică a relaţiei dintre doi fraţi dintr-o familie în care nu există delimitarea dintre moral şi legal.

Prezent în secţiunea “Forum” a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul a câştigaţ sâmbătă, Premiul C.I.C.A.E – “Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai”. Trofeul, care reprezintă o importantă “carte de vizită” a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci.

Juriul a avut de ales dintr-o listă de 44 de producţii participante, din care 34 au fost proiectate în premieră mondială.

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, „Ilegitim”, a fost primit cu aplauze din partea publicului, dar şi cu cronici laudative din partea jurnaliştilor internaţionali. În România, filmul va avea premiera pe 18 martie.

Foto: www.ziarulmetropolis.ro

De același autor

Related Articles