[VIDEO] Un infractor a fost „accidentat” de poliţiştii timişoreni

Polițiștii timişoreni au depistat în flagrant delict un bărbat bănuit de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda accidentul. Este vorba de un brăilean, în vârstă de 28 de ani. Asumându-și calități false, el i-a solicitat unei tinere, 5 mii de euro, invocând implicarea tatălui acesteia într-un accident de circulaţie soldat cu victime.

„Victima s-a întâlnit cu bărbatul pe raza municipiului Timișoara pentru a-i înmâna o parte din suma solicitată, moment în care polițiștii au organizat flagrantul. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, bănuitul fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ, Mirela Drăghicioiu.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în cazul în care primesc un astfel de telefon şi să nu dea curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment. În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles