Atenție la pericolele ascunse de pe Internet!

Copiii și adolescenții pot deveni, foarte ușor, dependenți de dialogul virtual, jocuri sau aplicații on-line, care pot ascunde pericole pentru siguranța lor. În lipsa unei informări corecte, mediul on-line prezintă riscuri în faţa cărora copiii se dovedesc a fi cei mai vulnerabili.

La nivel european, astăzi se marchează Ziua siguranţei pe internet. Scopul său este promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online, mai ales de către copii şi adolescenţi.

Ajunsă la ediţia a XIII-a, Safer Internet Day 2016 este marcată în peste 100 de ţări cu sprijinul Comisiei Europene şi a celor 31 de Centre Naţionale Safer Internet. Majoritatea adulţilor sunt conştienţi de pericolele ce pot apărea pe internet.

„Se poate afla identitatea şi aspecte din viaţa personală. Apar tot felul de publicităţi la chestii pe care nu ne-am dori să le vadă copiii. Fiecare are acces şi postează orice pe internet”

Ofiţerul de prevenire Adrian Jurjica, de la IPJ Caraş-Severin, atrage atenţia că nu tot ce este postat pe internet este şi adevărat.

„Nu numai tinerii sunt vulnerabili. Oamenii se lasă descoperiţi. Copiii cad pradă foarte mult unor tentaţii de a da accept de prietenie unor persoane necunoscute”

În România, Ziua siguranţei pe internet se derulează sub sloganul „Siguranţa online în şcoala ta!” Sunt vizate astfel practicile şi politicile cu privire la folosirea noilor tehnologii de către copii.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles